Founder

Marie-Claire Baraké

 

 

Na haar studie marketing en economie startte Marie-Claire haar sales carrière. Eerst telefonisch verkoper en al snel als sales representative. Na een aantal jaren key account management werd zij sales manager en MT lid.

In 1987, maakte zij de switch naar training. Zij sloot zich aan bij DE sales goeroe van Europa, Jan Wage Training & Advies.

In de 10 jaar dat Marie-Claire verbonden was aan Wage groeide zij uit tot een breed inzetbare en ervaren trainer. Met op haar naam tal van innoverende training concepten en inzicht in een grote verscheidenheid aan branches.

In 1997 startte zij Sales Approach en werkt sindsdien voor klanten door heel Europa.
Haar benadering is praktisch en mens- en resultaatgericht. Trainen dient te leiden tot meetbare verandering.

 

Voor het leadcenter van Sales Approach selecteert zij de Tele Accountmanagers, verzorgt de generieke trainingen en coacht de coaches. Tevens ontwikkelt zij succesvolle, soms out of the Box, call guides.

 

In 2015 is het hoofdkantoor van Sales Approach verhuisd naar Spanje. Naast het heerlijke weer is de reden voor deze verhuizing de uitstekende verwervingspositie van de “betere en meer businesswise agents” met name onder de pre-pensionado’s. Marie-Claire is iedere 2 weken een aantal dagen in Nederland.